مفهوم سطوح مقاومت و حمایت در بازار رمز ارزها چیست؟
در این مرحله از آشنایی با تحلیل تکنیکال، میخواهیم یکی از متداولترین مفاهیم تحلیل تکنیکال را با هم مرور کنیم سطوح حمایت و مقاومت زمان های مهمی هستند که عرضه و تقاضا با هم رو به رو می شوند.این سطوح برای تعیین روانشناسی بازار رمز ارزها و عرضه و تقاضا بسیار مهم هستند.
وقتی قیمت ها از سطح حمایت یا مقاومت عبور می کند، فرض بر این است که عرضه و تقاضایی که این سطوح را به وجود آوردند، جابه جا شده اند؛ در نتیجه احتمال ایجاد سطوح جدید حمایت و مقاومت وجود دارد.
سطح حمایت (Support)
سطح حمایت سطحی است که تقاضا به اندازه ای است که مانع از سقوط بیشتر ارزش ارز میشود.
در تصویر بالا میبینید که زمانی که قیمت به سطح حمایت میرسد، برای عبور از آن با دشواری رو به رو میشود، چون وقتی که قیمت به حمایت نزدیک میشود، خریداران (تقاضا) تمایل زیادی به خرید دارند و فروشندگان (عرضه) تمایل کمتری به فروش دارند.
سطح مقاومت (Resistance)
سطح مقاومت سطحی است که عرضه به اندازه ای است که مانع از افزایش بیشتر ارزش ارز شود.
در تصویر بالامی بینید زمانی که قیمت به سطح مقاومت نزدیک میشود، به سختی بالاتر میرود. چون وقتی قیمت افزایش پیدا می کند و به مقاومت نزدیک میشود، فروشندگان (عرضه) تمایل بیشتری برای فروش و خریداران (تقاضا) تمایل کمتری به خرید پیدا میکنند.
روانشناسی سطوح حمایت و مقاومت
برای توضیح روانشناسی سطوح حمایت و مقاومت از برخی اتفاقات پر تکرار بازار استفاده میکنیم.
در ابتدا فرض کنید که خریدارانی داریم که ارزی را در نزدیکی سطح حمایت ۵۰$ خریداری کرده اند و بعد از مدتی ارزش این ارز افزایش پیدا میکند و به ۵۵$ دلار میرسد، خریداران خوشحال میشوند و افسوس میخورند که کاش ارز بیشتری با قیمت ۵۰$ میخریدند، در نتیجه تصمیم میگیرند که اگر قیمت ارز دوباره به ۵۰$ برگشت ارز بیشتری خریداری کنند و در نتیجه در این سطح قیمت یعنی ۵۰$ تقاضا جدیدی ایجاد میکنند.
حالا بیاید گروه دومی را در نظر بگیریم که مثلا افرادی بودند که تصمیم خریدن ارزی را با قیمت ۵۰$ داشتند، اما به هر دلیلی این کار را انجام ندادند، حالا که ارز به ۵۵$ دلار رسیده پشیمان شده اند و تصمیم میگیرند که اگر ارزش ارز به ۵۰$ برگشت، دوباره این اشتباه را تکرار نکنند و این بار ارز را بخرند در نتیجه این تصمیم باعث به وجود آمدن سطح مقاومت قوی تری در آن قیمت میشود.
در آخر هم گروه سومی در نظر بگیرید که ارز را با قیمتی کمتر از ۵۰$، مثلا ۴۰$ خریداری کردهاند و زمانی که ارزش ارز به ۵۰$ رسیده بود آن را فروخته اند. حالا میخواهند ارزهای خود را دوباره داشته باشند و آن را با همان قیمتی که به فروش رساندهاند یعنی ۵۰$ خریداری کنند. این گروه موضع خود را از فروشنده به خریدار تغییر میدهند. در حالی که از فروش ارز احساس پشیمانی می کنند و می خواهند این سود بیشتری را که نکرده اند جبران کنند و به همین علت تقاضای بیشتری برای خرید ایجاد میکنند.
حالا برای درک بهتر مقاومت بهتر است هر سه گروه بالا را در نظر بگیرید و فرض کنید که همه ی آنها ارزی با ارزش ۵۰$ دارند. خودتان را هم یکی از این افراد فرض کنید.
ارزش ارز شما به ۵۵ میرسد، ولی شما آن را نمیفروشید. دوباره ارز به ۵۰$ بر میگردد. چه احساسی دارید؟
احساس پشیمانی از نفروختن ارز با قیمت ۵۵$؟! دوباره ارزش آن به ۵۵$ میرسد واین بار شما تا میتوانید ارزتان را به فروش میرسانید.
دیگر افراد هم همین کار را میکنند (در نتیجه این عرضه زیاد) ارزش ارز از ۵۵$ بالاتر نمیرود و عقبگرد میکند.
حداقل سه گروه از افراد هستند که سعی دارند ارز خود را با قیمت ۵۵$ به فروش برسانند و این باعث میشود که در قیمت ۵۵$ سطح مقاومت به وجود بیاید.
این ها تنها نمونه هایی از سناریو های ممکن هستند اگر قبلاً معامله کرده باشید، احتمالاً در این سناریو ها قرار گرفته اید و احساسات مربوط به آن را تجربه کرده اید. خبر خوب این است که شما تنها نیستید، تعداد افرادی که این احساسات و افکار را تجربه میکنند بی شمار است و این کمک میکند تا با آشنایی مفهوم حمایت و مقاومت و تجزیه و تحلیل تکنیکال (Technical) بتوانید از سرمایه گذاری خود سود بیشتری بدست آورید.
جابهجایی نقش مقاومت و حمایت
یک مفهوم کلیدی در تجزیه و تحلیل تکنیکال این است که وقتی که قیمت از سطح حمایت یا مقاومت عبور میکند، نقش این سطوح تغییر میکند.
اگر قیمت از سطح حمایت پایین تر برود، سطح حمایت به سطح مقاومت تبدیل میشود و اگر قیمت از سطح مقاومت بالاتر برود، اغلب سطح مقاومت به سطح حمایت تبدیل میشود.
تصور بر این است که زمانی که قیمت از یکی از سطوح مقاومت یا حمایتی میگذرد، عرضه و تقاضا جابه جا شده اند.
مثالی از تبدیل سطح مقاومت به حمایت
مثالی از تبدیل سطح حمایت به مقاومت
تجزیه و تحلیل تکنیکال یکی از راه های مشخص کردن قیمت های آتی بازار یک ارز است.
برخی سرمایه گذاران از هر دو تجزیه و تحلیل بنیادی (fundamental) و تکنیکال (technical) استفاده میکنند؛ تجزیه و تحلیل بنیادی هنگام تصمیم گیری دربارهی این که چه چیزی را باید بخریم و تجزیه و تحلیل تکنیکال برای دانستن این که چه زمانی باید بخریم، کاربرد دارد.
به یاد داشته باشیم که تجزیه و تحلیل تکنیکال دانش دقیقی نیست و نقد های زیادی بر آن وارد می شود.
اگر به مطالعه و بررسی بیشتر تجزیه و تحلیل تکنیکال بپردازیم، احتمالاً به گوشمان میخورد که تحلیل تکنیکال بیشتر از این که دانش باشد، نوعی هنر است. در نتیجه درست مثل هر چیز ارزشمند دیگری باید آن را تمرین کنیم، وقت بگذاریم و نظمی برای ماهر شدن در آن داشته باشیم.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
2 دیدگاه